Korttelifestarien esiintyjävalinnat on tehty avoimen artistihaun pohjalta. Korttelifestarien lavoilla Eetunaukiolla ja Kaupunkiolohuoneessa kuullaan 14 paikallista artistia ja kokoonpanoa: Creed, Ending Fortune, Irvikuvat, Keksipurkki, Kontiki, Kuuluvammaksi, Noitasapatti, Ondi, Pelon Sirpaleet, Pitkä Juoksu, Sauli Toivo, Sunny May, TAXI ja Unnamed Feeling.

– Korttelifestarit haluaa tehdä paikallistia artisteja ja yhtyeitä tunnetummiksi ja tarjota heille mahdollisuuden esitellä tuotantoaan suuremmalle yleisölle. Yhtä lailla meille on tärkeää, että jokaisella on mahdollisuus päästä nauttimaan livemusiikista mahdollisimman matalalla kynnyksellä, iloitsee Korttelifestarien tuottaja Juuli Ojansuu. 

Artistihakuun osallistui yli kolmekymmentä yhtyettä ja artistia. Valitut esiintyjät edustavat monipuolisesti eri genrejä kevyemmästä popista punkrockin kautta death metalliin. Monipuolisuuden varmistamiseksi esiintyjäkaartissa on sekä kokeneita, jopa 80-luvulta asti soittaneita yhtyeitä, että tuoreita artisteja, joille Korttelifestarien keikka on ensimmäisten joukossa.

– Unnamed Feeling edustaa tuoreempaa kaartia, sillä yhtye on perustettu vasta vuonna 2021. Creed taas on suuremmallekin porilaisyleisölle tuttu yhtye, joka taatusti kerää jälleen runsaan yleisön. Pitkä Juoksu juhlistaa levyjulkkareitaan Korttelifestareilla, nostaa Ojansuu.

Korttelifestarit järjestetään lauantaina 26.8.2023 klo 15 alkaen Eetunaukiolla ja Kaupunkiolohuoneessa. Tarkempi aikataulu julkaistaan elokuussa.

Festarin rakentumista ja aiempien tapahtumien tunnelmia voi seurata Instagramissa @porikorttelit ja tunnisteella #korttelifestarit.