Kolmatta kertaa järjestettävä valaisutapahtuma VALON Pori tuo jälleen iloa porilaisille vuoden pimeimpään aikaan. Tänä vuonna tapahtumassa on kaksi toiminnallisuuteen kannustavaa valaisukohdetta: Liisantori sekä myöhemmin julkistettava sijainti keskustassa. Tapahtuma järjestetään 19.12.2022–8.1.2023.

– Haluamme tuoda valonpilkahduksia pimeyteen myös tänä talvena, maailman tilanne huomioiden. VALON Pori syntyi pandemian muuttamaan tilanteeseen ja se on luotu mukautuvaksi tapahtumakonseptiksi. Nyt tapahtuma mukautuu jälleen, kertoo Porikorttelien toiminnanjohtaja Mari Antikainen.

– Valaisutapahtuman laajuutta karsimalla saadaan säästettyä energiaa yhteiskunnan kannalta tärkeämpiin kohteisiin. Tapahtumaa valmistelevan työryhmän mielestä juuri nyt ei ole oikea aika valaista julkisia rakennuksia, vaikka tapahtuma saikin suuren suosion ja tuotti paljon iloa monille viime talvena, Antikainen jatkaa.

Tapahtuman pääyhteistyökumppani on Svenska Kulturfonden i Björneborg. Säätiön ylläpitämä Björneborgs svenska samskola täyttää tänä vuonna 130 vuotta. Liisantorilla järjestetään myös ohjelmaa, ja sen valaisussa hyödynnetään kentän luistelijoita aktivoivia elementtejä.

– Liisantorin jään pintaa tullaan valaisemaan maltillisesti mutta hauskasti, esimerkiksi erilaisin kuvioin, joiden mukaan voi luistella tai niitä voi vaikka ajaa takaa. Toivomme että tämä kannustaa perheitä liikkumaan yhdessä ja totta kai tarkoitus on tuottaa iloa, kertoo Svenska Kulturfonden i Björneborg -säätiön kulttuuri- ja viestintäjohtaja Anna Kyhä-Mantere.

VALON Porin avajaistapahtuma VALON Juhla järjestetään Liisantorilla vuoden pimeimpänä päivänä keskiviikkona 21.12.2022. Kaupungin uuden vuoden tapahtuma järjestetään Raatihuoneen puistossa 31.12.2022 klo 18. Koko perheen tapahtumassa on luvassa perinteisten puhe- ja musiikkiesitysten lisäksi mm. tulishow sekä sään salliessa jääveistosesitys. Tapahtumien tarkempi ohjelma ja aikataulu julkaistaan myöhemmin.

#valonpori #porikorttelit