VALON Pori 22.12.2023–7.1.2024 klo 18–21

#valonpori #porikorttelit

Neljättä kertaa järjestettävä valaisutapahtuma VALON Pori tuo jälleen iloa porilaisille vuoden pimeimpään aikaan! 

Uudenvuodenaaton valoesityksen uusinta päättää VALON Pori -tapahtuman 

Tapahtuman päätteeksi uudenvuodenaattona porilaisia ilahduttanut valoesitys näytetään vielä toistamiseen sunnuntaina 7.1.2024 klo 18–20. Video mapping -tekniikalla toteutetun visuaalisen esityksen on suunnitellut Niko Tiainen ja Mixa Design Team (Joonas Nordlund, Mikko Kiviharju ja Tommi Löytty). 

Esitys on noin viiden minuutin mittainen ja se pyörii non-stop. Esitystä kannattaa seurata Raatihuoneenpuistosta. Hallituskatua ei suljeta liikenteeltä kuten uudenvuodenaattona. Raatihuoneen valaisu päättyy valoesitykseen klo 20. 

VALON Porin valaisukohteista Raatihuoneenpuisto, Cygnaeuksen koulu, Eteläpuiston Dimension X -kuplat, Gallen-Kallelankadun kuusikatu sekä Porin taidekoulu sammuvat sunnuntaina klo 21. Porin halaavat brändikarhut ilahduttavat Eetunaukiolla 4.3.2024 saakka.

VALON Pori -kohteet 2023:

Raatihuoneen ja Raatihuoneen puiston valaisu ovat ilahduttaneet VALON Porissa joka vuosi. Valaistuksen mahdollistavat Porin kaupunki ja Porin YH-Asunnot Oy.

Gallen-Kallelankadun jouluisella kuusikadulla voi käydä viemässä koristeen yhteisiin kuusiin tai nauttia kävelyn lomassa kupin kuumaa. Talvista kävelykatua kokeillaan nyt ensimmäistä kertaa, joten käy antamassa siitä palautetta täällä.

Täällä luodaan tulevaisuuden taiteilijoita! Porin taidekoulun värikkäitä ikkunoita voi ihailla Pohjoispuistossa kävellessä.

Sympaattiset ja hyväntuuliset karhut ovat valoittaneet perheen pienempien (ja isompienkin) sydämen VALON Porissa jo aiemminkin. Tutut karhut palaavat Eetunaukiolle ja ilahduttavat siellä aina 4.3.2024 saakka!

Eteläpuiston mullistuksesta muistuttavat paitsi korkeuksiin nousevat nostokurjet, VALON Porin aikaan myös Antti Kulmalan Dimension X -teos, jonka taakse rakentuu syksyllä 2025 aukeava SKiB-kampus! Teoksen mahdollistaa Svenska Kulturfonden i Björneborg.

Musiikillinen äänimaisema kuljettaa ajan halki tunnelmasta toiseen ja täydentää valojen maagisen tanssin, kun Cygnaeuksen koulu saa ylleen VALON Porin valoloiston. Kohteen mahdollistaa Pori Energia. Huom! Kohde on valaistu klo 18–21. Esitys alkaa n. viiden minuutin välein.

Kohteiden toteutuksista vastaavat Mixa Oy ja Äänirasia Tapahtumantekijä Oy.

Keräämme kokemuksia Gallen-Kallelankadun kuusikadusta!

Amarillon ja Beer Hunter’sin joulumökit ovat auki 5.12. kello 18–22, joulukuun viikonloput pe–la kello 18–22, uudenvuoden aaton 31.12. kello 18–22 sekä loppiaisviikonloppuna 5.–6.1. kello 18–22.

Tule koristelemaan yhteiset kuuset! Koristeita voi tuoda koko kuusikadun aukiolon ajan 5.12.–7.1. Joulukoristeeseen voi kirjoittaa vaikka jouluisen tervehdyksen ilahduttamaan muita. Lue ohjeistus täältä.